Home Blog Contact Me

instagram

Pinterest

Welkom bij Liza Lente, een blog over (bruiloft)styling, hotspots, bloemen, interieur en ander moois.

Me

WELKOM

Ontwerp logo en tekeningen: Ninamaakt


len·te (de; v; meervoud: lentes)

  1. eerste jaargetijde; voorjaar
  2. (fig.) de - des levens; seizoen waarin planten weer gaan groeien en de vogels broeden


NATURAL KINFOLK WEDDING


04.07.2016Hallo lieve mensen! Dit is mijn eerste blog (ooit). Jep! De komende tijd wil ik graag op onregelmatige basis wat styling ideeën en inspiratie met jullie delen over (bruiloft)styling, hotspots, bloemen, interieur en ander moois.


Tijd om te starten met een persoonlijk bruilofts favoriet op het moment; de Kinfolk bruiloft. Als het gaat om bruiloften, raak ik vooral geïnspireerd door de natuur of een mooie plek dat hierdoor hierdoor omgeven wordt. In de categorie “hoog ik wil het gehalte”, zitten voor mij simpele en relaxte bruiloften, die smeken om bloemen in het haar (of wat verdwaalde verse kruiden). Minimale vereiste is ook: het zonnetje. Al laat die het nog wel eens afweten (want: Nederland). Maar er is hoop: ook in Nederland zijn fantastische locaties te vinden waar binnen schuilen geen straf is. Ik deel graag een moodbord met jullie om in de stemming te komen en wat (locatie/aankleding/bloemen) tips om dit klusje in Nederland te klaren.


Hierbij de ingrediënten voor een natuurlijke Kinfolk bruiloft:


STEMMING: Puur en authentiek

MUZIEK: Akoestisch folk voor de ceremonie, daarna een Indie band of zo’n -too cool for school- Hipster DJ

UITDAGING: Oké dit is een makkie, je neemt de trein weg van de drukte en drama van de stad en vindt een simpel landhuis of rustieke schuur (bonuspunten!) met grote tuin. Je nodigt je dierbaarste vrienden en familie uit en trekt een nonchalante kanten jurk aan (waar je aanstaande van gaat kwijlen). Je geniet van een gezamenlijk diner aan lange houten tafels met veldbloemen (what else), je heft je wijnglas en zegt “hi” tegen al die oh so sophisticated koppels die er zijn!  En dan, na een paar glazen, misschien een dansje of wat. Feest!

Heeft de -Kinfolk bruiloft- sfeer nog meer uitleg nodig? Dacht het niet he. Maar dan de uitvoering… Want waar vind je van die types die precies dat relaxte sfeertje weten neer te zetten. En de locatie? Wie doet de oh-zo-belangrijke bloemen? Opties genoeg! In Nederland maar ook net over de grens in Belgie of Frankrijk, zijn er super mooie plekjes te vinden die zich perfect lenen voor een bescheiden (zomerse!) Kinfolk bruiloft. Een kleine selectie (ik kan namelijk nog wel uren doorgaan) tips:

You want nog more? Kijk even op mijn Pinterest bord voor een extra shot, Kinfolk vibes!


Yours truly,


Liza


>> Shop: 1.linnen tafelkleed//Dille en Kamille 2.Give aways//Dreamkey design 3.Prikkabels//Alle kabels 4.Vazen//DIY:drink wijn 5.Houten menu//Tak Online


>>Locatie: 1.The Barn//baambrugge 2.Chateau de dirac//France 3.Het flinkeboskje//Hemelum 4.Alix//Gent 5.Tombeek Plage//Overijsse

>>Bloemist: 6.Bloemen van Haas 7.Huis Otto 8.De meisjes van de Bloemen


Foto’s van links naar rechts: 1. Diner//Tiffany Mitchell 2. Boeket//Lauren Balingit 3. Cake//laura muthesius 4. Prikkabel//Daniel Kim 5. Stoelen//Amy & Stuart 6. Kandelaren//Hunter Leone 7. Bord//Greta kenyonHoe het begon

HET moment was ineens daar, hij ging op vakantie plots op zijn knieën en vroeg of ik zijn vrouw wilde worden. Nadat ik mezelf bijeengeraapt had, heb ik geloof ik zo’n duizend keer “ja” gezegd. De dagen erna hebben we lekker gefantaseerd over alle mogelijkheden. Hoe onrealistisch ook, we gingen voor het gehele-voorpret-pakket. De conclusie: Een relaxte buitenbruiloft, liefst in het Franse zonnetje op een afgelegen landgoed waar iedereen kon blijven slapen. Dat wilden we. En zo deden we het (niet):


De voorbereiding

Hi, ik ben Liza en ik ben een perfectionist. En dus was al snel duidelijk, dit gaat uit de hand lopen.


Actiepunt 1 op de lijst was mijn verborgen Pinterest bord (heimelijk was deze natuurlijk al jaren in voorbereiding) updaten. Hallo inspiratie en o jee… die keuzes. Dus wat volgde: pinnen op Pinterest, nog meer pinnen, bezichtigen, rekenen, rijk rekenen, blij worden, nieuwe ideeën opdoen, het overzicht kwijt raken en dat alles nog een paar keer. Actiepunt 2 was dan ook: stoppen met Pinterest en knopen doorhakken! We wisten inmiddels wel wat het beste bij ons paste. Lekker casual buiten feestvieren, vrijheid blijheid, veldbloemen, lampjes in de bomen. Na heel Nederland rondgecrossed te hebben op zoek naar leuke locaties, bleken we dé perfecte plek al te kennen! Een oud landhuis met natuurcamping én een mooie kas had (ding ding ding ding!). Grootste plus: we hoefden onze vrienden niet helemaal naar La France te laten vliegen.


De dag zelf

De grote dag was op een vrijdag in juni. De allerheetste van 2015 (denk: factor 50). Hij startte de dag in een hotel met zijn vrienden, ik thuis met vriendinnen. Omdat onze dag zonder hun niet hetzelfde zou zijn, vonden we het leuk om hier extra van te genieten en ze nog een extra presentje te kunnen geven (hij gaf bijzondere whisky, ik had sieraden laten maken). Daarna vertrokken we in ons VW-busje naar onze first-look (oe la laaa, stuiterdestuiter). Onze gasten zijn allemaal met een bus naar de locatie vervoerd zodat zij lekker konden genieten van alle drankjes (had ik al verteld dat er een gin tonic bar was?).


Onze bruiloft onder de druivenranken


20-7-2016Styling


Als fanatieke rommelmarkt speurders gingen we zelf los in het verzamelen van spullen om de locatie te kunnen stylen. Maandenlang sprokkelden we alle meubels en aankleding voor de ceremonie, de zithoekjes voor het grasveld en het diner bij elkaar. We zaagden boomstammen als zitjes, maakten met een mooie tak de backdrop, beschreven de krijtborden, en een vlaggenlijn (27 meter!).  Martin mocht alleen nog speciaal biertjes drinken zodat ik de flesjes kon gebruiken als vaasjes (vond hij geen straf). Voor de aankleding hebben we ook bizar veel inspiratie opgedaan bij Engaged. We gingen hier weg met veel styling ideeën, een adresje van een ceremoniespreker en we wisten welk jazzy bandje er op de bruiloft ging spelen.


Toen ik een tijdje voor de bruiloft ineens bedacht er zelf niet bij te kunnen zijn om op te stylen, sprong me een stylist te binnen die we op Engaged ontmoet hadden. Anne van Inspire Styling leek onze wensen en smaak perfect te begrijpen. Het antwoord was er dus een in de categorie no brainer. Ze hielp ons ook met de planning en maakte een draaiboek waar de ceremoniemeester emotioneel van werd. Aan álles was gedacht!


Toen we de locatie op kwamen rijden was eigenlijk alles te mooi om waar te zijn. De grote bomen op de oprijlaan, de ceremonie met uitzicht over het water en de knotwilgen, dat Martin zoveel moois voor mij te zeggen had in zijn gelofte, de liefste speeches, de ontspannen sfeer van de dag, het zonnetje! Ik kon wel janken (deed ik ook)! En daarna het diner in de kas met de prachtig gestylde tafels onder de druivenranken. Op de achtergrond speelde een live bandje jazzy muziek, was er een gin-tonic bar en we aten we heel veel lekkers.Tips?

Begin op tijd en geniet samen lekker van de voorpret. Het is leuk om met vrienden te delen in de voorbereidingsvreugde en zorg op de dag zelf voor professionele hulp (scheelt stress!). Volg je hart met alles (inclusief, of eigenlijk vooral, de gastenlijst) en gooi ongeschreven regels overboord.


Fotografie overdag // Rox & San Fotografie avond // Douwe de Boer
Stationery // zelf ontworpen met behulp van Magriet Le

Wedding Stylist en planner // Inspire Styling 
Trouwlocatie // 
Rousant 
Catering, bruidstaart en bloemen // 
Heeerlijk 
Trouwjurk // 
De Melanie van Maggie Sottero 
Schoenen van de bruid // Scarlett van
Love Art Wear 
Hair & Makeup // 
Sabrina Dijkman 
Sieraden & Accesoires 
Sibo Designs 
Kleding bruidegom // Luigi Bianchi Mantova (made to measure) via
Harvi 
Schoenen bruidegom: Magnanni

Trouwringen // Nadine Kieft 
Ringen bruidsmeisjes // 
Charlotte Wooning 
Entertainment // 
One two thyrza en De Platen Baas 
Vervoer // 
oldtimer VW T2 bus uit 1977 
Locatie feest //  Boven Jan

Next stop: de avondlocatie in de stad waar iedereen ons in een haag stond op te wachten. Hier hebben we tot laat hossend op de dansvloer doorgebracht en het laatste liedje in een grote kring keihard mee-geblèrd (heel chique)! Het is bijna overbodig te zeggen maar het aller- allerleukst waren toch die lieve gasten.Anique + Arthur: een intieme buitenbruiloft


04.08.2016


Na de ceremonie was er tijd voor de overheerlijke taarten van mrs. Brown (mogen we er twee? Drie? Acht?), lekker loungen in het veld of een groepsfoto bij het selfiestation, bloemen galore!


Het diner dat volgende was in de buitenlucht, onder de sterrenhemel. Verspreid over de tafels zette ik verschillende peach kleurige vaasjes neer met de allermooiste bloemen (bloemen people, bloemen).  Judith Slagter heeft het prachtige bruidsboeket gemaakt en zorgvuldig wat extra bijzondere bloemen voor mij bij elkaar geschikt zodat ik ook op tafel precies de juiste sfeer neer kon zetten. Als er iemand mensen away kan blowen met bloemen, is zij het wel. Handen op voor Judith!  


Verder mooi gedekte lange tafels en blije slingers in de lucht. Wat een feest! Tip: check voordat je de tafel dekt of er duiven in de bomen zitten, dat voorkomt: 1) dat de oh zo zorgvuldig gedekte tafel onder de oh zo indrukwekkende flatsen duivenpoep komt te zitten en 2) extreme stress. :)
Hoe mooi zijn deze foto’s van de super getalenteerde Anouschka Rokebrand (en de newlyweds!!)? Het was zo'n enorme eer om deel uit te maken van de voorbereidingsvreugde, ze steeds iets beter te leren kennen en op de dag zelf hun toffe buitenbruiloft vorm te geven. A&A zitten in mijn hart (ahhhh!), zo'n ontzettend lief en dankbaar koppel! X


Vendors:

Bruidsjurk // MAGGIE SOTTERO

Pak // SUIT SUPPLY

Haar & make-up //  SJIEK ENSCHEDE

Ring // NADINE KIEFT JEWELRY

Boeket // JUDITH SLAGTER

Stationery // LEINTJES

Signs // KLEINE BLIJHEIDJES

Vlaggetjes // JELISA KEURENTJES

Taarten // MRS BROWN

Ceremoniespreker// OUIYESSI

Locatie// ERFGOED BOSSEM

Fotografie // ANOUSCHKA ROKEBRAND PHOTOGRAPHY

Styling // LIZA LENTE STYLING


Ohhhh, ik sta te trappelen om jullie te laten zien waar ik de afgelopen tijd zo druk mee ben geweest!

Een aantal maanden geleden kwamen Arthur en Anique op mijn pad en vertelden dat ze zaten te denken aan een bescheiden doch onvergetelijke trouwpartij. Thema: peach perfect en veel mooie bloemen. Verder wilden ze vooral geen opsmuk maar lekker ongedwongen buiten de liefde vieren. Of ik daar niet bij kon helpen? Over-de-maan was ik, dat moge duidelijk zijn. Maanden van voorbereiding volgden; moodboards delen om het perfecte sfeertje te bepalen, leuke bezoekjes aan de locatie en het bruidspaar, het zoeken van de perfecte fotograaf, de linnen servetten dip dyen (is dat een werkwoord?), naar hartenlust mooie spullen scoren, taartenbar/ photobooth/backdrop bouwen én versieren met bloemen, ga zo maar door.


Afijn, Arthur en Anique dus. Ze trouwden op een tropische zomerdag op een prachtig eenvoudig erfgoed. Ceremonie in het bos, taartentafel in de buitenlucht, diner aan lange tafels onder de oude kastanjebomen. O hallo Italiaanse droom! En dat gewoon in Nederland. Grote plus; Erfgoed Bossem is van nature zo prachtig dat er eigenlijk niet heel veel meer nodig is om er een droom trouwlocatie van te maken (locatie, locatie, locatie, just saying). Toch kon ik het niet laten om er een vandaag-wordt-er-hier- getrouwd touch aan te geven. Dus kwamen wij met grote auto en boedelbak vol spulletjes en bloemen aan en gingen in het tropische zonnetje aan de slag (behind the scenes: #factor50 #puf #kreun #steun).

De ceremonie vond plaats in een bosje op wandelafstand van het erfgoed. De zon scheen prachtig door de bomen en witte linten dansten in de bomen. De backdrop was de natuur én een zee aan linten (hiermee kan je gewoonweg niet overdrijven). De persoonlijke ceremonie geleid door ceremoniespreker Ouiyessi was er duidelijk één in de categorie veel-beter-wordt-het-nie. Met blosjes op de wangen en een glimlach van oor tot oor zag ik Arthur & Anique terugkomen van hun ja-woord.
Dag zomer, hello indian summer


20.09.2016

Een geheimpje die ik even met jullie wil delen – naast de lente houd ik erg van de na-zomer. Wat? Jawel. Echt. Van die dagen waarin de najaarszon onverwachts nog lekker schijnt, je je sandaaltjes nog aan kunt en je - als je geluk hebt- spontaan van het ene grasveldje naar de andere rolt. Die heuse parels van dagen. En niet onbelangrijk: de herfst ‘lijkt’ voorlopig nog in geen velden of wegen te bekennen (sorry herfst, niks persoonlijks).

En zeg je na-zomer, dan denk je indian summer. Vaak is het ‘s morgens nog nevelig, maar dit wordt snel door de zon opgelost. De bladeren in de bomen kleuren in prachtige tinten en de paarse heide staat in bloei. Aan het einde van de dag staat de zon zo laag, dat alles en iedereen omhuld wordt door een warme gloed, een gouden randje. Zo magisch! Een perfecte tijd voor een bruiloft, toch?


Vandaag serveer ik jullie dan ook wat inspiratie voor zo’n mooie dag. Meer specifiek, een moodboard voor een bloemige dromerige en stijlvolle bruiloft.  Zo eentje op een beeldschoon chateau. Want luxe. Elegant mag het zijn en een tikkeltje poetisch. Maar maak je geen zorgen, deze bruiloft is zeker niet suikerzoet. Niks geen truttigheid. De styling is met dramatische gebaren, gouden details en bloemen in het haar. Een droom van een jurk met mooie details en fijne, vloeiende stoffen. Een elegant feestje met uiteraard très chique champagne.

Dus… voor de indian summer dagen die we nog gaan krijgen (echt. Heus) deel ik graag deze moodbord met jullie! Mét wat shoptips om zelf aan de slag te gaan (want hee, sharing is caring).
Foto: Anouschka Rokebrand


DE STEMMING//

dromerig en sereen


DE MUZIEK//

Sexy lichte piano muziek voor de ceremonie en (voor net dat beetje extra) een

strijkkwartet voor de receptie


DE UITDAGING//

Stel je een lichte dromerige ochtend voor wanneer alles nog mogelijk is... Jullie ontwaken in een hemels groot bed op een schandalig groot landgoed. De prachtige ceremonie start in de tuin van het landgoed terwijl de ochtendmist nog net boven het gras hangt. Je glijdt in een sierlijke trouwjurk en doet een uitbundige bloemenkrans in je haar. You ethereal beauty, you..

Na de ceremonie glip je er even tussenuit en fladder je door een doolhof van oude kamers door het landgoed. Stiekem spiek je af en toe bij een kamer naar binnen op zoek naar kleine mysteries (lekker melodramatisch). Keer terug naar de festiviteiten, voel de magie en geniet samen met je gasten van een heerlijk diner aan lange elegant gestylde tafels. Nadat alle gangen erin zitten- minstens 6 á 7 (niet vergeten: het is een chique bedoening)- en ie-der-een getoost en gespeecht heeft, is het tijd voor jullie eerst danspasjes als koppel. Buiten kleurt de lucht de dromerigste tinten roze (wat een toeval!) en samen met je man dans je de nacht in....       


FOTOS// Van links naar rechts: 1.Tulle rok//BHLD 2.tafelsetting//Joy Moore 3.Quilt//Cox and Cox 4.Mokken//Studio Arhoj 5.Krans//Michael Wiltbank 6.Kleurenpalet//Sara Woodrow 7.Couture jurk//Alice Mahran 8.Taart//Ryan Parker


TIP: Overweeg een fine art fotograaf; dit voegt (nog) meer magie toe!


Locatietips:

- gerenoveerd 15e-eeuws klooster in Toscane, Croce di Bibbiano

- kasteel met een adembenemend uitzicht in Spa, chateau de balmoral

- exclusief verwenadresje in Brugge, chateau de Spycker

- hoeve met een fantastische oude binnenplaats in Maastricht, Hoeve Vernelsberg


You want nog more Indian Summer magic? Neem dan een kijkje op mijn Pinterest board.


Liefs, Liza Summer #ehhhh Liza Lente